Graveyard

Hmm actually i want to post it couple of days ago… but i just do it now la ^^

Couple of days ago, i went to the graveyard with my friend, well actually i accompanied my friend. But what i want to pour out here is my thought about a graveyard…

When i was there, i saw so many graves (of course laa…) But i just realize, when did the last time i see something like this ??? It’s around may be 4 years ago, when Oma Cory (a wonderful woman, who keep fought for her cancer n keep positive thinking till the end of her life).
But that time, when i  went there, i didn’t notice about the situation there, cos i helped my aunt to be there. What a affectionate situation that time, especially when Pep read her poem about Oma Corry…I felt soo touchy.

When i went to the graveyard with my friend, i started to look around… I saw so many graves with different style, different size.
The space from one grave to another grave was very close, so sometime i saw people step on other’s grave (a thing that i won’t do i think..).
The most shocking thing is…. i saw 2 people, playing card on top of it.. (how come…actually i was lil bit surprise, with that view… don’t you ever think, what’s you are sitting on?? What if the family know about that… Can’t imagine if i were part of the family to see something like that = =’ )

The situation in that graveyard (beside a shocking view) quite peace, there were lot of trees, there were some kids playing soccer.

Then i just remember what my mom said…if she passed away, she doesn’t want to be in the graveyard, she just want to be cremated, then the dust put in a “guci” ( i don’t know how to translate it = =’) and if there’s no more space, just let it be spread to the sea…

Then ask my self…what about me ???? Actually never think about that before hihihi…never think about the process… just a simple note that i ever wrote…

Hmmm me….

Actually i have the same idea with my mom… but may be just a lil bit different thought… I want to be cremated… and the dust will be spread to the sea (a place that i love the most) or will be kept with my fam…
But something for sure, i don’t wanna in the graveyard… dunno why, in my opinion, that place might bring a sadness to people who visit it…the memories for the person will remain so long… Just don’t wanna other remember me in a sad way…
If there’s no grave, may be there’s no symbolic thing that might make others feel sad… so people might forget the sad thing about me…

Well, that’s just a thought of me…Though i want other people remember me, but i don’t wanna make other sad..especially to the people i love ^^..

Just a simple thought after going to the graveyard🙂

11 thoughts on “Graveyard

  1. I’m the first commentator here… hehehe…. I agree with you, better to be cremated than to be graved😀 hehehe…. => is this correct?😛

    But we’re just 23, no need to talk about the funeral lhaa..😀 hehehe…

  2. huehuee…well everybody has its own point of view about it i guess… ^^

    Huehuehue…. there is no age limitation to talk about it rite ???😀
    No one knows ^^

  3. Yeah, i strongly agree as well.
    Graveyard = money.. money and money..
    money for initially set up the graveyard, money for the maintenance, money if only we wanna move the bone.. all is about money..
    Moreover, it’s simple for family as well..

    Cremated = simple yet sanitary enough..
    Spread to the sea is easy for the family just to memorize it in any sea..
    And the ash also become useful for feeding up the sea organisms. hehe

  4. Huehue…good point of view from the side of money hihihi
    Anyway… feeding up the sea organism is a new one for me hueueeuhue…. Cheer me up ^^ Thank youuuu

  5. Yeahh, gw org pertama yg ngasi komentar (dlm bhs Indonesia :p)
    pernah baca di koran, di pekuburan keturunan Cina, biasanya kalo yg org kaya, kuburannya kan bisa gede banget, n dibikin seolah2 rumah. Pas hari2 biasa, bisa ada yg tinggal di sono lho (tunawisma mgkn). Lantainya aja uda keramik, tempat lumayan lega n gede, dinding batu (ga tau ada atapnya ato ngga ya, kalo ga ada kan tinggal bikin ndiri), kurang apa lagi coba :p

    o iya, guci itu bisa “jar” ato “china” kali yak :p

  6. huehuee…free to comment in any language selama dimengerti huahuaa…

    Thank you for the Jar… tapi kok jadi china ? englishnya guci itu china gitu ??? * jadi bingung *

    Wah iya..kayak yang di Karawang, namanya San Diego… asli kata temen keren abis… ada hillsnya, pemandangannya, dan itu masi lom dilandscape aja udah bagus -> mana tau bisa jadi objek poto tu yus ^^

  7. China: Non-porous ware made of white clay and fired at very high temperatures. Final product is thin, translucent, and chip-resistant pieces.

    Huehue, san diego hills ya, denger2 sih di sono ada kavling yg feng shui nya paling bagus, dihargai sekitar 3M (gw ga salah nulis, bukan 3jt kok wkwkwkwk).
    Hm.. kalo dikubur di sana trus bisa idup lagi mah, gw mulai nabung n KPR dah dari skrg wkwkwk

    Iya, uda ada rencana sih mo moto2 di karawang, di sana ada bbrp Curug (air terjun) yg bagus2😀 tapi kalo rencana moto kompleks pekuburan, blm ada sih, lu mo jadi modelnya? wkwkwkwkwk

  8. guci juga disebut china, karena guci identik dengan negara china ta.. jadi untuk lebih mudahnya mreka emang sebut barang2 keramik yang identik dengan negara china dengan sebutan CHINA🙂

    waktu itu pernah dikasi tau ada pepatah gini “Like a bull in a china shop”. Kirain maksudnya orang non-china masuk ke toko orang china, jadi ga bisa / ngerti apa2.. ternyata maksudnya, orang yang suka ngrusakin barang orang, china shop di sini maksudnya toko guci / barang2 keramik china gitu..

  9. eh.. lupa comment graveyard nya..
    klo dikremasi, ga bisa tanah kembali ke tanah dong ta :))
    klo disimpan di guci.. brarti kan ga kembali ke tanah, kecuali suatu saat tumpah😀
    klo disebar di laut.. brarti jadi makanan ikan.. kembali ke perut ikan.. klo ikannya ditangkap manusia, tus dimakan, brarti… kembali ke…. *bukan laptop ya…* :))

  10. Ooo see see… saya kira like a bull in a china shop -> karena china shop banyak merah2 jadi bullnya serang sana sini alias orang ngamuk..hehehe salah ya…

    waaaa..jadi ga sesuai kembali tanah ke tanah ya…
    Eh bisa ci…tabur di laut…kan pasti ada yang terbang2 tu :p ntar ada yang nempel di baju yang taburin (wondering who will do it for me hihi) na trus ampe nyampe darat orangnya kepruk² (asumsi abis dari laut yang ada pasirnya, mo bersi2 gitu) na di sana sekalian debunya ikut ke tanah..huehuee…
    Ato mo dibuatin siklus makan me makan yang laen ci… bisa ci..ikan bisa dimakan ama binatang darat juga (kan sering liat tu di discovery channel) ^^…ntar itu binatang mati, nyatu ama tanah lagi de huehuee
    Kok jadi LapTop -> yang ini beneran ga ngerti =_=

    Ini comment jadi panjang de huehuee…cuek de…hihihi..hajarrrrrrr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s