Just watched

Just like usual, my monday activities ^ ^

At nite, after having a class, i watched my current fav drama (which nowadays becomes so popular) and the talk show. I think it’s my first time to post about the tv programme, well anyway… let me tell about that talk show.

Usually every monday nite i watched the talk show about korean. It’s a woman’s talkshow, and all of the member are foreigners (I always amazed with their korean ability…wondering~~~)

At first i knew it from my previous lab mate in my first time dinner with lab…That time she told me about it, and i was quite curious… I’m so thankful to her, and one more lab mate, cos that was my hard time and they helped me through it…
Imagine, in the middle of people that i couldn’t understand what they’re talking about.. really thankful to them (these 2 labmates) for that time..

Ok, back to the topic..

So it was a talk show from foreigners about their life in Korea. And they speak in Korea (again wow). The program name is 미녀들의 수다 (read : MiNyeoDeulI SuDa, or in english it said A chat with Beauties) or some people used to shortened with 미수다 (read : MiSuDa).

When i watched it at the first time, what i got just they had interesting talk about korean culture, or about the differences, or any other things that they experience in here. N cos of my ability in this language was sooo bad.. i couldn’t get what they were talking about, usually just the big topic (which i tried to search the meaning of each words in the dic)
But now, i still can’t understand hahahaha…but at least better than before.. hihi

I was wondering, when there be a representative from Indonesia (yeah, to live in another country makes u appreciate bout ur country more… at least better than when i was still in Indo xixixi). When i saw women from Japan, America, South Africa, Japan, Taiwan, China, Malaysia, Thailand… wondering, when will be our turn?

And finally, since last week, it was on the news.. There’ll be representative from Indonesia ^ ^ her name is Amanda Kasim. Well of course i don’t know her xixixi…
What i read from the news, she is mixed Korean-Indonesian, and the thing that always written in the news, she is one of the korean actor’s niece. Well i don’t really know that actor too xixi, i just know from the KISS – Because I’m a girl clip (yeah i guess most of people know this one, even i knew n tried to memorize it cos i like this song before i knew this song is in Korean haha..  ^^ ).

So, when i knew there’s gonna be our country representative, i was curious. And the unpredictable thing is, when i tried to search her information.. it’s all in korean : ( *boing*.
Just wondering, why there’s no news about her in Indonesian language (at least in latin alphabet xixi)

Well, may be it’s because i like this program, so i’m proud to see representative from Indonesia ^ ^. But lil bit dissapointed hihhi…cos I thought there gonna be a lil cultural introduction, but there was no.. but anyway, it’s the first show, and she gave introduction in Indonesian n Korean.
(n glad to hear Indonesian language in that show hihihi, see now i become lil bit nationalist hihi)

Wish by the time, there’s a chance for her to introduce more bout the culture, quite curious…cos Indonesia is a (very) big country with (very) various culture xixi, which culture that she will introduce.. Well, good luck for her : )

*toleh2 ci wil tanpa arti : p..will it be the same… ^^ paiting juga buat ci wil whatever it is ^ ^*

Advertisements

12 thoughts on “Just watched

  1. jadi ini ponakan si cowo yang ada di video klip kiss itu ta???
    duh tiap kali liat video klip itu bikin mo nangis :p mengharukan…

  2. kirain yang di lagu nya, cewe yang buta itu.. bukan khan ya? he he.. lagu itu sedih..
    apa artinya toleh2 daku? lol..
    disini, pake bhs inggris kok talk show nya, terus ntar di TV nya ada translate-an ke jepun. 😛
    lagian itu ditayangin over the world gitu loh.. hihihi..
    so, ga ada cerita ttg culture indonesia, palingan perbandingan ama indo utk topik yang sedang didiskusi -in .

  3. @ ci wil
    hehe bukan… ponakan (asli-na) yang model co ituh, konon di koreah dia terkenal 🙂
    waaa..pake english yaaa…ah tapi tetep ajahhh kerennn pan bukan bahasa native kitah hihihi 😛
    na, perbandingan, itu juga kan secara tak langsung memperkenalken culture keseharian (maksa haha0…

    pokoknya bangga de sama event2 yang bisa memperkenalkan negara kitah di negeri orang… termasuk para peraih2 penghargaan2 olimpiade (fisika kimia) itu loh 🙂

  4. hweeeeeeee~ nama ce it amanda kasim tohh,
    baru aj abis nton ntu talkshow,
    lupa nama panjangny ap,
    sbagai orng indo bangga donk ad indo representative dsono,
    cm dy gag gt aktif ya, jarang kluar gt, if i’m not wrong, bukanny musti pure foreigner ya buat masuk talkshow it?

  5. @ Jennefer
    Yups ^ ^ akhirnya ada orang indo masup hihi
    iyah mungkin masi baru juga kali ya…rata2 masi didominasi ama yang senior2 kkk
    na kalo harus pure foreigner ga tau juga de. soalna bianca kan amrik-korea, but..dunno juga de hihi

  6. hee, aku jg nonton, bangga banget, jd semangat nonton acara itu, pdhl tadinya ngga terlalu suka. cuma sayangnya dia ngga terlalus sering ngomong yah..

    btw salam kenal 🙂

    • salam kenal juga, thnx for dropping by 🙂

      iyah, paling ga ada representativena ^^ biar ngenalin budaya indo dikit2 ke dunia luar 😀 *hoho kok daku jadi nasionalis gini yak kkk*

  7. wadeewwwwwww.terlambat berita nih gw
    enaknya harus ngomong apa ya?bener deh,dari dulu pertama datang ke korea sampai sekarang ,pingiiiiiiiiiiin banget punya kenalan ma orang korea yang pinter bahasa INDONESIA.dulu pernah ngobrol ma orang korea yang juga dah jadi WNI(ayah/ibunya korea dan juga jdi WNI.sekrang tnggal di jakrta.)
    tapi sayangnya karena cepat2 mo turun dri kreta malah klupaan gak minta nmr HP atow apa kek buat ngubungin dia (dia=cowok.masak bencong?)
    klo gak salah,mang da ya pengajaran bahasa INDONESIA di SEOUL UNIVERSITY?.
    wuiihhh klo bener tuh….anjrittttttt semangkin bangga aja jdi orang INDONESIA.

    merdeeekkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……..!!! (dihatiku masih suasana kemerdekaan 🙂 🙂 🙂

  8. @ bupatikuwait
    thnx for dropping by gan…

    hahha…iya denger2 ada jurusan / kelas bhs Indonesia gitu di salah satu (or dua or lebih) univ di sini, tapi kurang tau pasti univ mananya…

    Wah dangjin belon perna ke situ de kayaknya…ntar kapan2 ke sana d, kalo ada tempat bagus, mohon info ya gan…

  9. wahhh…jadi bener dong kelas itu ada?
    tolong hunting hunting dong.siape tau.
    kudoain mudah2han minggu depan dpt ANGPAO (dr mna ya? 😛 )
    …………………………………………………………………………………….
    siap gan? kaskuser juga toh?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s